Програмиране за супер начинаещи

22.04.2013 / 18:04

Гостите на втората представителна изява по проект УСПЕХ, клуб „Програмиране за супер начинаещи”, с ръководител г-жа Станка Тенева, може би се убедиха, че името на този клуб би трябвало да е вече „Програмиране за напреднали”. Толкова много нови възможности за работа с програмата Scratch демонстрираха учениците на 19 април!

 

В първата анимация над плуващи в морето платноходи летяха няколко самолета. Във втората презентация нежна музика превърна в изкуство очертаването на геометрични фигури. Героите на приказката „Медената питка” оживяха в анимирана сценка. Особено оживление сред публиката настъпи при представянето на четвъртия проект- атрактивна анимация по песента „Бански на лалета”. „Винаги ще има един, който е по-остроумен и се крие на по-необичайни места!” – това бе посланието на петия проект – кратка демонстрация на играта „Криеница от реалния живот”. Двете развлекателни игри – автомобилно състезание и подобие на играта Pac Man, отново показаха, че програмирането може да е забавно.

 

Следващите две игри бяха вече с образователен характер. Едната от тях бе групиране на 27-те държави, членки на Европейския съюз, според цвета на флаговете им. Другата образователна игра предостави възможност за проверка на знанията, свързани със събиране на естествени числа до 1000 – само за 2 минути. Музикална анимирана картичка за рожден ден бе десетият представен проект. Кулминация на презентациите бе показването на изработен от по-напредналите участници Калейдоскоп – уред за наблюдение на красиви форми.

 

Г-жа Диана Кънева, Директор на СОУ „Й. Йовков”, удостои младите програмисти със специални сертификати. Тя изказа желанието си участниците в клуба да позволят и на други деца да използват техните малки открития в минути за отмора. Изрази надеждата, че с постиженията си ще провокират и други свои съученици да се включат в тяхната интересна дейност.

Още снимки от новината

 

 
 

Copyright © 2008-2024 СУ "ЙОРДАН ЙОВКОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев