В недрата на Земята и …над нея

03.06.2013 / 13:35

Представителната изява, с която приключи работата на ателие „В недрата на земята и…над нея” по проект „УСПЕХ”, се състоя на 31 май в един от мултимедийните кабинети на училището.

 

Под ръководството на г-жа Анна Енчева, петокласниците и шестокласниците бяха изработили впечатляващи макети. Историята на Земята бе представена чрез интерактивно табло. С презентация и индивидуално представяне участниците в ателието показаха макети на фосили, на земната повърхност, на вулкан, на тайнствена пещера със сталактити и сталагмити, на водопад. Представиха и оригиналния макет на сливенския скален феномен „Халката”, с който са спечелили първо място в конкурса на парк „Сини камъни”. Показаха „Куфара на пътешествията”, облепен с фотоси от много забележителни места, като разказаха и за своите пътувания до Малко Търново и Котел.

 

„Беше занимателно и образователно. Планетата Земя стана за нас малко по-позната, но не съвсем…” – сподели един от участниците в ателието. Когато връчи на децата съвсем заслужените от тях сертификати, г-жа Аделина Демирева, помощник – директор на училището, изтъкна , че през тази година , изпълнена с творчески труд, те са успели да свържат много успешно теория и практика.

 

Още снимки от новината

 

 
 

Copyright © 2008-2024 СУ "ЙОРДАН ЙОВКОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев