Изложба „Учители – ученици”

27.05.2013 / 14:09

В навечерието на 24 май - Ден на славянската писменост и българската култура, в галерия „Димитър Добрович” тържествено беше открита изложбата „Преподаватели и ученици”. За втора поредна година сливенски преподаватели по изобразително изкуство и техни възпитаници представят свои творби. Гости на събитието бяха г-н Иван Славов, заместник-кмет на община Сливен, дейци на културата, много ученици, учители и родители. В чест на големия български празник, Даниела Ненчева, директор на галерията, връчи грамоти, отличия и поощрителни награди на учителите и учениците.

Грамоти за отлично представяне в изложбата получиха и 22 малки художници от СОУ „Йордан Йовков”, с преподавател г-н Бурхан Капсъзов. Нашите ученици се представят с графики, акварели и колажи. Целта на изложбата е да се популязира изобразителното изкуство и да се представят младите таланти пред родители, учители и гости на града. Да се стимулира ученическото творчество, като се отварят всяка година залите на галерията за такъв вид изложби. Чрез такава изява учениците се запознават и с творчеството на преподавателите си, които не само обучават, а и творят в своите ателиета.

Изложбата „Учители-ученици” може да бъде видяна в рамките на месеците май-юни в галерия „Д.Добрович” на бул. „Цар Освободител” №13 /ларгото/.

 

Още снимки от новината

 

 
 

Copyright © 2008-2024 СУ "ЙОРДАН ЙОВКОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев