Слава Вам, будители народни!

31.10.2013 / 10:31

Нетрадиционно бе отбелязан тази година Денят на народни будители в СОУ „Йордан Йовков” – Сливен. В часовете по история, човекът и обществото и часа на класа, в два от мултимедийните кабинети на училището пред учениците бе представена презентация на тема „Будители народни”. Постери с фотоси за българските народни будители украсиха фоайето на третия етаж.

 

Експозицията „Възраждане”, уредена под ръководството на г-жа Аделина Демирева, привлече вниманието на много ученици. Млади „историци” – седмокласници, запознаха посетителите с благородното дело на българските народни будители. Не случайно бе поставен акцент върху приноса на великите българи Паисий Хилендарски, Иван Вазов и Георги Сава Раковски – едни от върховете на Българското възраждане, запалили „най-първата искра в народната свяст”. На бялата дъска, в тази преобразена класна стая, можеше да се прочете:

 

Чест и слава, вечна слава, Вам будители народни!

Благословено да е името Ви, знайни и незнайни радетели за българско самосъзнание и самочувствие! В миналото – за свобода и прогрес, днес – за човещина и родолюбие!

Още снимки от новината

 

 
 

Copyright © 2008-2024 СУ "ЙОРДАН ЙОВКОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев