Кръгла маса „Различният час по литература”

11.11.2013 / 15:27

В навечерието на 133 години от рождението на писателя – хуманист Йордан Йовков, на 7 ноември, в един от мултимедийните кабинети на училището, се проведе Кръгла маса „Различният час по литература”. Специален гост бе г-жа Надежда Тодорова, старши експерт по Български език и литература в РИО – Сливен.

 

За четвърти пореден път в празничната седмица на СОУ „Йордан Йовков”се срещнаха вдъхновени литератори от 7 училища на област Сливен. Бе споделен опит по темата „Добри практики ( тренировъчни и контролни тестове) при подготовката за Нацооналното външно оценяване в 7 клас и ДЗИ – 12 клас”.

 

С голям интерес бе посрещната презентацията на г-жа М. Кръстева и г-жа Ил. Джонева от СОУ „Й. Йовков” на тема: „Конструиране и апробиране на тренировъчни и контролни тестове по български език и литература”. На присъстващите бяха раздадени примерни апробирани тестове.

 

Представителите на СОУ „П. Яворов” , г-жа М. Ниолова и г-жа М. Гиргинова, презентираха свое изследване за работа по формат PISA, под надслов: „Учим не за училището, а за живота!”- така необходимо за учителите по Български език и литература, както в пргимназиален, така и в гимназиален етап на обучение.

 

„Бързо и вярно решаване на езиков тест или Как да успеем при външното оценяване?” – това бе темата на презентацията на г-жа П. Григорова от СОУ „Й. Йовков”( съвети към учениците за успешното им представяне на изпита по роден език).

 

Г-жа Д. Кънева, директор на училището – домакин, поздрави изявилите се учители и ги награди с грамоти за творческо участие в този традиционен квалификационен форум. Тя предложи да се направи регионална Банка за тестове по български език и литература, изработени от учители- филолози, за да се улесни работата в тази насока.

 

Представените проекти и обсъждането им допринесоха да се превърне в традиция споделянето на опит не само за прилагането на иновативни методи и практики, провокиращи учениковото мислене и емоция, но и за адекватна проверка и самопроверка на знанията и уменията.

 

Още снимки от новината

 

 
 

Copyright © 2008-2024 СУ "ЙОРДАН ЙОВКОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев