ЗАСЛУЖЕНО САМОЧУВСТВИЕ

10.09.2014 / 08:00

Със заслужено самочувствие започваме новата учебна година. Много са отличията на нашите възпитаници на олимпиади, конкурси и състезания през изминалата 2013/2014 учебна година.

 

Шестокласничката Николета Калчева бе наградена лично от кмета на град Сливен, г-н Кольо Милев. Тя се класира на първо място на областния кръг на Олимпиадата по български език и литература в своята възрастова група. Участвайки за втори път в националния литературен конкурс „Бог е любов”, Елеонора Илиева от 7а клас бе отличена с почетното второ място.

 

За пореден път достойно се представи петокласникът Георги Kръстев. На областния кръг от международното математическо състезание „Европейско кенгуру” 2014 г. той се класира на второ място с 90 т. И на областния кръг на олимпиадата по математика той бе отличен с почетното 2-ро място. На Великденско математическо състезание Веселин Атанасов завоюва трето място.

 

Ралица Петкова от 4а клас бе отличена с първа награда на националния конкурс по приложно изкуство «Лазарка мома гиздава».

 

Дайна Григорова от 7б клас спечели престижната сребърна лира на ежегодния фолклорен фестивал „Орфеево изворче”. Прекрасните ни момичета от вокална група „Мечта” предадоха на публиката своята голяма любов към музиката на фестивала на руската песен в гр. Сливен, спечелвайки достойното второ място.

 

Мартин Минков от 6а клас грабна първото място (във възрастова група 5 – 8 клас) в организирания от ресурсен център - Сливен конкурс за рисунка на тема „Ден на християнското семейство”. В традиционния конкурс за детска рисунка на ДПП „Сините камъни” - „Пеперудите – разперили криле, вместо звук - събрали цветове”, с участници от много български градове, Ралица Петкова от 4а клас бе отличена с второ място в първа възрастова група, а Ахмед Идириз от 5а клас – с трето място. Той бе отличен с трета награда и на националния конкурс «Щърко шарен, добре си ни дошъл!». Павел Цигомарев от 7б клас спечели трето място в Националния конкурс за рисунка «Приказна Коледа».

 

На областното първенство по лека атлетика на Ученическите игри за момичета и момчета (5 – 7 клас) и двата ни отбора влязоха в челната тройка, като спечелиха 2 купи: първо място за момичетата и второ място за момчетата. На финалните състезания Силвия Великова от 7 б клас получи златен медал в дисциплината тласкане на гюле. Участвайки в традиционната лекоатлетическа щафета „Освободител” в чест на националния празник 3- ти март, нашият отбор се представи отлично и се класира на първо място сред 12 отбора.

 

Нашите четвъртокласници се представиха много добре на националното външно оценяване, като се класираха на 3-то място в Община Сливен и на 4-то място в Областта, а седмокласниците ни се представиха още по- добре. Класираха се на 3-то място в Област Сливен!

 

Това са само част от успехите на нашите възпитаници през изминалата учебна година. Те утвърждават името на СОУ „Йордан Йовков” като име на училище с традиции и високи постижения!

 

Още снимки от новината

награждаването на Николета Калчева
група "Мечта"
младите ни художници - Ралица и Ахмед
нашите лекоатлетки
Дайна Григорова - нашият сладкогласен славей
Елеонора Илиева
Георги Кръстев - ІІ място на областния кръг от международното математическо състезание „Европейско Кенгуру”

 

 
 

Copyright © 2008-2024 СУ "ЙОРДАН ЙОВКОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев