ДАРЕТЕ СУМАТА, ОПРЕДЕЛЕНА ЗА ЦВЕТЯ ЗА БЪДЕЩЕТО НА НЕВЕНКА!

Снимка 1
05.09.2023 / 16:15

„…- Ще я видите, чедо, ще я видите – високо заговори той. – Аз я видях, ще я видите и вие. Аз с очите си я видях, бяла такава, бяла. Ще я видиш и ти. Да даде господ да я видиш, чедо, да оздравееш…я, млада си. Ще я видиш, аз ти казвам, че ще я видиш… и ще оздравееш, чедо, не бой се.“

„По жицата“, Й. Йовков

 

Уважаеми родители, едно слънчево дете с име на цвете, чието значение е „който не увяхва“ – Невена Петрова има нужда от нашата и вашата помощ.

Тя е на 12 години и се бори с детска церебрална парализа. В следствие на луксация на лявата тазобедрена става се налага неотложна операция в чужбина. Сумата от 39 827,87 евро, необходима за операцията, постоперативния престой в болницата и ортопедичните средства е непосилна за семейството и близките.

По традиция на първия учебен ден учениците даряват с цвете своите учители в знак на признателност и благодарност. В навечерието на 15. септември Ви призоваваме – дарете сумата, определена за цветя за бъдещето на Невенка!

Съпричастността, състраданието и оказаната помощ са ежедневните примери, които даваме на нашите деца. Това са предметите в училището, наречено „Живот“, които трябва да преподаваме на тези, които ни гледат с любов отдолу нагоре.

Нека да покажем, че човечността не си е отишла от нашите сърца, че доброто все още съществува. Нека да открием най-доброто в себе си, да ценим красивото във всеки човек, да направим света малко по-добър, да знаем, че дори един човек диша по-леко, защото ни е имало. Нека ние да бъдем причината, поради която Невенка ще продължи да се усмихва, да мечтае и да сбъдва мечти, да вярва в чудесата и доброто, да е изпълнена с надежда, да чувства и да дарява любовта навсякъде около себе си.

Нека заедно да помогнем на Невенка да сбъдне мечтите си – да има куче, да стане ветеринарен лекар, синоптик или радио водещ на музикално предаване, да посети Япония, Канада, Египет и Сахара, а защо не да стъпи и на Луната…

За да сбъдне една от тях, е необходимо да се научи да върви и ние сме хората, които можем да ѝ помогнем да направи първата крачка.

 

От колектива на СУ „Йордан Йовков“ – Сливен

и Обществен съвет към СУ „Йордан Йовков“

 
 

Copyright © 2008-2024 СУ "ЙОРДАН ЙОВКОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев