„Дъга от приятели” в Община Сливен

Пред един от символите на Сливен
06.03.2012 / 15:30

От 5 до 7 март 2012 г. в СОУ „Й. Йовков” - гр. Сливен, гостуват учители от страните партньори в международен проект „Дъга от приятели” по секторна програма „Коменски”.

Основна цел на този проект е осъзнаването на нравствените ценности, за да се помогне на децата да се научат на толерантност и уважение към другите, да изразяват благодарност, да показват щедрост и доброта. Използването на иновационни и интерактивни методи в разработените дидактически единици съдейства за изграждането им като по-уверени и независими деца с чувство за отговорност и желание за самоусъвършенстване.

По стар български обичай гостите бяха посрещнати с хляб и мед.

Същия ден учителите от Испания, Белгия, Литва, Италия, Турция, Ирландия, Англия, Румъния, Шотландия и Полша бяха приети от заместник-кмета на Община Сливен, г-н Иван Славов, който ги запозна с кратки данни за града-домакин на тази международна среща. Разказвайки за настоящето и бъдещето на града под Сините камъни, г-н Славов сподели за предизвикателствата пред новото общинско ръководство и пожела успех на проекта.

За пореден път представители на местната и държавната власт показаха съпричастие към това, което се случва в българското училище.

Още снимки от новината

традиционно
традиционно
Среща със заместник-кмета Иван Славов.
С кмета Кольо Милев в Община Сливен.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 СУ "ЙОРДАН ЙОВКОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев