Една изживяна мечта

Приветствие от заместничката на президента.
27.03.2012 / 09:23

На 19 март, за единайсети пореден път, се проведе инициативата „Мениджър за един ден“ организирана от Джуниър Ачийвмънд – България. Това е една от най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт . Тя се провежда ежегодно в над 100 държави по целия свят. В нея се включват както висши държавни управници, така и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот.

За пореден път СОУ “Йордан Йовков“ също се включи в кампанията. Петима възпитаници от нашето училище имахме възможност да приложим на практика получените в училище знания.

Откриването започна с официална церемония в Кемпински Хотел Зографски, зала София Гранд. Сред официалните гости на церемонията по откриването бяха президентът на България г-н Росен Плевнелиев, посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

След откриването влязохме като мениджъри в 270 водещи компании, организации и институции. Аз бях разпределена в „Държавна агенция за закрила на детето“. Там срещнах много интересни хора и прекарах своя първи работен ден в реална работна среда. Заедно с моя наставник Калин Каменов присъствах на срещата с министър Лиляна Павлова, която провеждаше редовната си месечна среща с отец Иван от Нови хан. Разговорът се проведе в Министерство на регионалното развитие и благоустройство. Обсъждаха се различни въпроси и се търсеха решения за тях. Прие се на втори април тази година да стартира национална дарителска кампания за изграждане на дом за децата от Нови хан. След срещата заех работното си място. Служителите от агенцията ни разведоха из сградата, показаха ни различните отдели и ни запознаха с работата си. Главният директор на „Контрол по правата на детето“, Теодора Иванова, ни разказа за своята работа и случаите, с които се е сблъсквала. Нейният разказ беше изключително интересен, но от него стана ясно, че работата на социалните работници никак не е лесна.

На следващия ден се проведе конференцията „Летящ старт“, на която присъстваха както ученици, така и студенти. На нея се разискваха проблеми и идеи, които могат да ни бъдат полезни в образованието и бъдещата ни работа. Дадоха се и много практически препоръки за развитие на личностните качества увереност, предприемчивост, лидерство.

Тези два дни бяха за мен едно невероятно приключение, докосване до един друг – различен и интересен свят. Срещнах интелигентни и интригуващи хора, с които бих желала да работя в бъдеще.

 

Тихомира Андонова, ХІа клас

 

Още снимки от новината

Приветствие от заместничката на президента.
Откриване на „Мениджър за един ден”
Пред Националния дворец на културата
Пред хотела „Кемпински Зографски” преди започване на „Летящ старт”
Тихомира като участничка в „Мениджър за един ден”
На работната маса на Джуниър Ачийвмънт с други ученици
Връчване на сертификати за участие в инициативата "Мениджър за един ден" от управителя на  "Държавна агенция за закрила на детето" Калин Каменов
Връчване на сертификати за участие в инициативата "Мениджър за един ден" от управителя на "Държавна агенция за закрила на детето" Калин Каменов
На инициативата „Летящ старт”
С Кен Московиц, съветник по обществените въпроси от Посолството на САЩ

 

 
 

Copyright © 2008-2024 СУ "ЙОРДАН ЙОВКОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев