С любов към словото

08.05.2012 / 09:32

„Продължавайте да обогатявате знанията си за нашия звучен роден език не само за честта на училището ни, но и за собствената си реализация! Да радвате не само нас, но и своите родители !”-пожела на 18 изявени ученици г-жа Диана Кънева, директор на СОУ „Йордан Йовков”. В тържествена обстановка те получиха сертификати за успешното си участие в Националното състезание по български език, организирано от Сдружение на учителите филолози „Любословие”.

Освен че решаваха езиков тест, петокласниците създаваха текст самопредставяне, шестокласниците - план на откъс от научен текст, а седмокласниците – служебна автобиография – CV по опорен текст.

Учениците усвояват тънкостите на българската граматика и тайните на литературното творчество не само в задължителните часове, а и в уроците по задължителноизбираема и свободноизбираема подготовка, под ръководството на г-жа И. Джонева и г-жа П. Григорова.

Да пожелаем на наградените ученици все така с любов да усъвършенстват езиковата и литературната си култура! Да творят по законите на красотата! А на седмокласниците – и успешно представяне на външното оценяване!

Още снимки от новината

 

 
 

Copyright © 2008-2024 СУ "ЙОРДАН ЙОВКОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев