Честността се награждава

16.01.2013 / 19:32

Вече втора година учениците на СОУ „Йордан Йовков” се възпитават в общочовешки добродетели по международен проект „Дъга от приятелства” (секторна програма „Коменски”). Досега бяха извършени разнообразни дейности по темите „Опазване на околната среда”, „Благодарност” и „Толерантност”, по които бяха представени презентации на международните срещи в гр. Елгин, Североизточна Шотландия, в гр. Сливен, България и в гр. Истамбул, Турция.

 

Във връзка с поредната тема – Честност, на 14 януари учениците от 5а клас, с класен ръководител г-жа Петя Григорова, представиха драматизация на приказката „Момчето с празната саксия”. В една от игротеките на училището оживя историята за бедното , но изключително честно момче, което царят избира да осинови, защото единствено от всички деца не е сменило раздадените от него варени семена за цветя.

 

Малките актьори така се вживяха в ролите си, че дълго след представлението продължаваха да обсъждат поведението на нечестните момчета и избора на справедливия цар. В този различен час на класа петокласниците се включиха и в дискусия на тема „Какво означава да си истински честен?”

Още снимки от новината

 

 
 

Copyright © 2008-2024 СУ "ЙОРДАН ЙОВКОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев