Модно ревю в класната стая

01.02.2013 / 09:12

Представителната изява на Клуб „Новата ера в общуването” по проект УСПЕХ, с ръководител г-жа Екатерина Генева, предизвика голям интерес. Пред много ученици и техните учители, на 30 януари шестокласниците показаха какво са научили и изработили в областта на модата.

 

Водещите – Христина и Даниел, запознаха накратко гостите с историята на облеклото. Особено внимание бе отделено на българските национални костюми. Светлана и Кристина дори изпълниха българската народна песен „Море, аресах си”, облечени в истински народни носии. Показани бяха кукли в национални облекла , които децата сами са изработили.

 

Опитвайки се да влязат в ролята на дизайнери, шестокласниците представиха рисунки, скици и кукли – израз на представата им за истински съвременни абитуриентски тоалети. Приятно изненадаха гостите, като им подариха мостри от фини парфюми.

 

Стилистката Пенка Атанасова, майка на един от участниците в клуба, обясни на децата мотивацията за избор на съответна прическа, докато в същото време Кристина направи от косите на една своя съученичка интересна плетеница.

 

Своеобразното модно ревю на прически, спортни облекла и официални тоалети, в което дефилираха малки манекени и от 5 б клас, показа ,че у децата се е оформил вкус към красивото. Гостите бяха поканени да разгледат изложба с няколко тематични акцента: история на облеклото; аксесоари, парфюми, козметика; мода и лукс, лукс и мода.

 

Петя Григорова

 

Още снимки от новината

 

 
 

Copyright © 2008-2024 СУ "ЙОРДАН ЙОВКОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев