ПО ПЪТЯ НА ДОБРОТО И НАДЕЖДАТА

Снимка 1
09.11.2023 / 14:26

В навечерието на патронния празник на СУ ,,Йордан Йовков“ учениците, участващи в театралните групи ,,Звезди в косите“ и „Артистът в мен“ за Занимания по интереси по Наредбата за приобщаващото образование, представиха на 08.11.2023 г. пред публика драматизацията „По пътя на бялата надежда“, изградена по мотиви от разказа ,, По жицата“ на Йордан Йовков.

Впечатляващата театрална игра на Венци Колев и Никола Георгиев от 9. клас, Димитър Димитров от 10. клас, Пламена Янкова от 7. клас и Деница Милкова от 6. клас направи атмосферата в зала ,,Сливен“ напрегната и реалистична.

Всеки от присъстващите в публиката почувства със сетивата си болката и отчаянието на бащата и силата на съпричастността на овчаря от разказа на Йовков.

Изпълнението на учениците категорично показа на всички, че страданието се понася по-леко, когато очите и сърцата ни се отворят за доброто, когато видят и почувстват болката на онези хора, които не искат внимание и слава, а тихо страдат и молят Съдбата и човеците за съчувствие и подкрепа…

Драматизацията беше реализирана под ръководството на учителите Анна Енчева, Ивелина Ангелова, инж. Димитър Желев, инж. Виктор Диндев и Антон Веснаков.

Още снимки от новината

Снимка 2
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Снимка 7
Снимка 8
Снимка 9
Снимка 10
Снимка 11

 

 
 

Copyright © 2008-2024 СУ "ЙОРДАН ЙОВКОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев