43 ГОДИНИ СУ "ЙОРДАН ЙОВКОВ"

Снимка 1
09.11.2023 / 14:54

„Винаги съм наклонен да вярвам на хората,

да виждам и да търся у тях преди всичко доброто.“

Йордан Йовков (9.XI.1880 – 15.X.1937)

 

С концерт под мотото „Заедно за всяко дете“, учители и ученици от СУ „Йордан Йовков“ отбелязаха своя патронен празник. Официални гости на събитието бяха г-жа Илонка Толева – старши експерт по приобщаващо образование в РУО – Сливен, г-жа Ивелина Илиева – старши експерт в отдел „Образование“ към Община Сливен, г-жа Марлена Данева – председател на Обществения съвет, членове на Обществения съвет, родители и приятели.

Във фоайето на зала „Сливен“ гостите имаха възможност да се насладят на рисунките и творческите умения на учениците .

В навечерието на нашия патронен празник бяхме заедно, провокирани от най-важните предизвикателства на днешния

Свят - утвърждаване на доверието и взаимопомощта между училището, учителите и родителите, в името на децата и тяхното бъдеще.

Тържеството бе открито с химна на СУ „Йордан Йовков“, след което завесите се отвориха, за да ни потопят в света на Йовковите герои от разказа „По жицата“. Неговите персонажи са вечно живи, защото са хора, за които желанията, страстта и състраданието, са напълно естествени.

След приветственото слово на г-жа Кънева, програмата продължи с празничен концерт, в който се изявиха ученици от начален и прогимназиален етап, ръководени от своите учители.

Техните изпълнения въведоха гостите в магията на музиката, в красивите, цветни и шумни народни танци. Изпълненията на малките таланти предизвикаха истински фурор сред публиката. В залата настроението бе празнично, а усмивките не слизаха от лицата на присъстващите. Всички изпълнения бяха съпроводени от бурни аплодисменти.

Хората казват, че детството е най-щастливият период от живота на човека. Това е времето, когато вярваме в чудеса и имаме надежда, че можем да променим света, танцувайки и пеейки. Детството…..То е безгрижно, цветно, прекалено кратко, но най-вече- магическо!

 

Още снимки от новината

Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Снимка 7
Снимка 8
Снимка 9
Снимка 10
Снимка 11
Снимка 12
Снимка 13
Снимка 14
Снимка 15
Снимка 16
Снимка 17
Снимка 18
Снимка 19
Снимка 20
Снимка 21
Снимка 22
Снимка 23
Снимка 24
Снимка 25
Снимка 26
Снимка 27
Снимка 28
Снимка 29
Снимка 30
Снимка 31
Снимка 32
Снимка 33
Снимка 34
Снимка 35
Снимка 36
Снимка 37
Снимка 38

 

 
 

Copyright © 2008-2024 СУ "ЙОРДАН ЙОВКОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев