ОБМЕН НА ДОБРИ ПРАКТИКИ ПО НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА „ИНОВАЦИИ В ДЕЙСТВИЕ“

Снимка 1
04.06.2021 / 14:58

С Решение на Министерски съвет № 472/09.07.2018 г. СУ „Йордан Йовков“ – Сливен е включено в Списъка на иновативните училища в Република България за периода 2018 – 2022 г. Разработени са по нов начин учебно съдържание, учебни програми и учебни планове в областта на информационните и комуникационните технологии. Всички 120 ученици от начален етап изучават предмета „Визуално програмиране“ чрез иновативна обучителна платформа. В гимназиален етап се обучават ученици в профилирана паралелка „Софтуерни и хардуерни науки“ с разширено изучаване на английски език.

Министерство на образованието и науката създаде условия и подкрепа за творчески работещите училища и учители за реализиране на дейности, утвърждаващи статута им на „иновативни училища“ чрез реализиране на Национална програма „Иновации в действие“. В тази връзка на 3 юни 2021 г. Средно училище „Йордан Йовков“ – Сливен с подкрепата на РУО – Сливен беше домакин на партньорска среща за обмен на нововъведения и иновации по отношение на организацията и съдържанието на обучението.

За първи път в област Сливен се организира кръгла маса на тема: „Иновации – образователни процеси- модерност“, на която ученици и учители споделиха опита си по създаване и прилагане на иновации във всички сфери на училищния живот.

Форумът имаше за цел:

- да съдейства за утвърждаване ролята на иновативните училища и изграждането на мрежа от образователни институции за мултиплициране и партньорство;

- да популяризира добрия педагогически опит и успехите на педагогическите специалисти, провокиращи креативното мислене и активното включване на учениците в иновативните процеси;

- конструктивно и диалогично да обсъди проблемите и бъдещите приоритети в процеса на целенасочено и планирано подобряване качеството на образование, чрез въведените иновативни елементи.

Кръглата маса се организира в две тематични направления за представяне на добри практики:

„Иновативните образователни процеси“;

„Иновациите – път към модерното училище“.

Участие във форума взеха 88 учители и ученици от 11 училища от област Сливен и 3 училища от страната.

В работата на форума се включиха Асен Петров - държавен експерт от МОН, Милена Чолакова – началник на РУО –Сливен, Лидия Димитрова – председател на Постоянната комисия по образование, наука, култура и вероизповедание към Общински съвет Сливен, преподаватели от ТУ София, филиал Сливен и заместник-министъра на образованието и науката Мария Гайдарова.

 

Още снимки от новината

Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Снимка 7
Снимка 8
Снимка 9
Снимка 10
Снимка 11
Снимка 12
Снимка 13
Снимка 14
Снимка 15
Снимка 16
Снимка 17
Снимка 18
Снимка 19
Снимка 20
Снимка 21
Снимка 22
Снимка 23
Снимка 24
Снимка 25
Снимка 26
Снимка 27
Снимка 28
Снимка 29

 

 
 

Copyright © 2008-2024 СУ "ЙОРДАН ЙОВКОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев