Празник на природо - математическите дисциплини

26.03.2013 / 11:21

На 25 март в един от мултимедийните кабинети на училището бе особено интересно – проведе се истински празник на природо- математическите дисциплини. Оказа се , че трудните и сериозни науки математика, химия и физика могат да бъдат и забавни.

 

С представянето на великите математици Питагор и Архимед бе открито състезанието между двата отбора . Между отговорите на трудните, но забавни задачи, пред многобройната публика от петокласници, шестокласници и седмокласници бяха представени драматизации на математически фолклор . В забавното „междучасие” седмокласникът Щерьо показа истински физически „фокуси”.

 

„Да пазим водите чисти!” – това бе темата на презентацията на Жанет Василева от 6 а клас, победител в конкурса за мултимедийни презентации, проведен през месец март. Тя бе представена след състезанието по математика , химия и биология.

 

Г-жа Диана Кънева, директор на училището, награди Емилия Назърова от 7 а клас като най- добър математик, победител в математическото състезание за седмокласници . Съвсем заслужено бяха наградени и участниците в отборите „Архимед” и „Питагор”.

 

Викторината с публиката отново убеди учениците в истинността на мисълта на великия Албърт Айнщайн: „ Има още една причина за дълбокото уважение , което изпитваме към математиката: тя самата дава на природните науки оная сигурност, която без математиката е непостижима.”

 

Още снимки от новината

 

 
 

Copyright © 2008-2024 СУ "ЙОРДАН ЙОВКОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев