Достойна позиция за СОУ ''Й.Йовков'' в Национален кръг на Spelling Bee 2013!

14.05.2013 / 15:17

 

На 11 май 2013г. в зала ''Мусала'' на хотел Хилтън,София се проведе финалния кръг на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2013.

Шестокласничката ни Мирела Николова също се включи в оспорваната надпревара,като показа блестящи знания по английски език.Тя донесе купа за училището ни,като обеща да става все по-добра в изучаването му и да не спираме да се гордеем с нея!

 

Победител в тазгодишното състезание е Мартин Бошкилов от Благоевград.

 

Ден по-рано,на 10 май финалистката ни и нейната учителка госпожа Нина Илиева заедно с другите участници се срещнаха със служители на Американското посолство в София,където научиха повече за работата на отделните секции,запознаха се по-отблизо с американските празници и смаяха всички с английския си.

Нека пожелаем на Мирела да усъвършенства английския си,нови приятелства и незабравими положителни емоции на летния езиков лагер,който и предстои,като част от наградата за достойно извоюваното от нея първо място в Регионалния кръг на Spelling Bee 2013!

 

Официален гост на събитието бе Нейно Превъзходителство г-жа Марси Рийс,Посланик на САЩ у нас,която откривайки състезанието окуражи самите участници,а после лично награди. Присъстваха служители на Посолството на САЩ в България, директорът на Корпус на Мира САЩ, представители от МОМН, членове на Борда на Директорите на фондация "Америка за България", медии, родители, учители...

 

Организатори на състезанието са Фондация "Корпус за образование и развитие КорПлюс" в партньорство с Фондация "Америка за България".

 

Още снимки от новината

 

 
 

Copyright © 2008-2024 СУ "ЙОРДАН ЙОВКОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев