ДНИ НА ТОЛЕРАНТНОСТТА

29.04.2014 / 19:05

На 22.04.2014 година в СОУ " Йордан Йовков" бе проведена среща на родители, учители и ученици с Асоциацията на родители на деца с епилепсия ( АРДЕ ) и Асоциацията на деца с нарушено зрение-партньори по проект " Включващо обучение". Темите " Епилепсията не е присъда", " Ранно въздействие на зрително затруднени деца" и др. бяха представени чрез презентации и предизвикаха участниците към искрен разговор по проблема за толерантното отношение към различните от нас. Ученици и родители имаха възможност да дискутират различни методи и средства за обучението на деца със специални образоватени потребности.

На 23.04.2014 г. четвъртокласници и шестокласници, чрез интерактивни игри придобиха знания и умения за успешната адаптация към училищния живот на връстниците им с определени заболявания.

Оценка за работата на училищния екип е писмото на Асоциацията на родители на деца с епилепсия ( АРДЕ ) :

Здравейте приятели,

Трети ден се опитвам да напиша за нашето посещение в гр. Сливен, в СОУ "Йордан Йовков" в дните на толерантността . Статистиката лесно мога да я представя, но чувствата, които този колектив, родителите, децата предизвикаха в мен не мога да опиша! Сред тях усетих истинско разбиране, истинска загриженост и много любов към децата с увреждане!

Благодаря им за това, че не се примиряват със статуквото, че са новатори, че трудностите не ги отказват от постигане на целите и за техните големи сърца! Господ да ги благослови! Благодаря Ви , че ви има и затова, че ми върнахте надеждата, че и в нашата страна ще дойде времето децата с увреждане да имат щастливи дни в нашите училища!

 

https://www.facebook.com/pages/Association-of-Parents-with-Children-with-Epilepsy-Bulgaria/428546243877497?ref=stream&hc_location=timeline

 

 

Още снимки от новината

 

 
 

Copyright © 2008-2024 СУ "ЙОРДАН ЙОВКОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев