МЛАДИ СЛИВЕНСКИ ХУДОЖНИЦИ ОТ СОУ „ЙОРДАН ЙОВКОВ”

26.05.2014 / 20:13

На 27.05.2014 г. в зала „Божур” на Природозащитния туристически център се състоя награждаването в ХVІІІ издание на традиционния конкурс за детска рисунка на ДПП „Сините камъни” „ПЕПЕРУДИТЕ – РАЗПЕРИЛИ КРИЛЕ, ВМЕСТО ЗВУК – СЪБРАЛИ ЦВЕТОВЕ” по повод Седмицата на гората с участници от училища, школи по изкуствата и Детски комплекси от градовете Сливен, Бургас, Шумен, Кюстендил и др.

Сред отличените деца са двама от нашите възпитаници: Ралица Петкова от 4.А клас – ІІ място в първа възрастова група и Ахмед Идириз от 5.А клас – ІІІ място във втора възрастова група.

 

В навечерието на 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост в къща „Миркович” за трета поредна година от Художествена галерия „Димитър Добрович” – Сливен беше открита изложба „Учители – ученици” с рисунки на ученици и творби на техните преподаватели по изобразително изкуство.

За отлично представяне в изложбата „Преподаватели по изобразително изкуство и техните възпитаници” бяха връчени грамоти на петокласниците от нашето училище: Александра Тодорова, Ахмед Идириз, Нева Цонева и Стефани Симеонова и на техния ръководител г-н Бурхан Капсъзов.

За осма поредна година през Майските дни на културата "Сливенски огньове - 2014"се проведе Национален пленер за детска рисунка на тема ”Сънувани вълшебства” за талантливи малки художници на възраст от 7 до 14 г. от цялата страна. По традиция нашето училище беше представено от участници, които на тържествена церемония в ДТ ”Стефан Киров” получиха своите грамоти: Ахмед Идириз /5.А клас/, Елман Ризов /5.Б/, Ралица Савова /6.А/, Елеонора Илиева /7.А/, Павел Цигомарев /7.Б/, Силвия Колева /7.Б/, Васко Георгиев /8 клас/.

 

ВИЕ СТЕ НАШАТА ГОРДОСТ И СЛАВА!

 

Още снимки от новината

 

 
 

Copyright © 2008-2024 СУ "ЙОРДАН ЙОВКОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев