НА ТЕБ, БЪЛГАРИЙО СВЕЩЕНА, ПОКЛАНЯМ ПЕСНИ СИ СЕГА!

Снимка 1
04.05.2015 / 12:32

През месеците април/ май тази година в шесто основно училище “Братя Миладинови “ се организират разнообразни прояви в чест на 90 – годишнината от създаването на училището. На 28 април в актовата зала се състоя истински празник на художественото слово – конкурс за рецитиране на възрожденски и патриотични стихове.

Обективността при оценяването на изпълненията на участниците бе гарантирана от безпристрастно жури в състав: г-н Ивайло Абаджимаринов, един от най- добрите рецитатори в гр. Сливен, и г-жа Надежда Тодорова – старши експерт по български език и литература при РИО – Сливен.

Впечатляващо бе представянето на СОУ “Йордан Йовков” – Сливен. И петимата участници бяха удостоени с награди! Ралица Савова от 7 б клас спечели първа награда в четвърта възрастова група с изпълнението на стихотворението “България” на Владимир Русалиев. Веселин Тошков от 7 б клас получи втора награда с рецитацията на стихотворението “Нестинарка” от Павлина Стаменова. Третата награда в същата възрастова група бе отново за наш ученик – седмокласника Антон Карелов, който се представи с Иван- Вазовото стихотворение “На България”. В трета възрастова група трета награда получи Силвия Дойнова от 5 а клас, която рецитира стихотворението “Моята страна” от Димитър Пантелеев. Марина Гарванова от 7 а клас бе отличена с поощрителна награда за изпълнението на стихотворението “България” от Младен Исаев.

Честито на талантливите ни рецитатори!

Още снимки от новината

Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5

 

 
 

Copyright © 2008-2024 СУ "ЙОРДАН ЙОВКОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев