ПРАЗНИК НА ПРИРОДОМАТЕМАТИЧЕСКИТЕ НАУКИ

Снимка 1
22.04.2016 / 15:56

Въоръжени със знания, за пореден път, учениците от СОУ "Йордан Йовков" - Сливен показаха своите страхотни умения в празника на природоматематическите науки.

Колкото и трудни и сериозни да са природоматематическите науки, това не попречи на децата да се забавляват.

Гости на празника бяха: Димитър Назъров - старши експерт по математика и ИТ в РИО - Сливен и Величка Маринова - старши експерт по природни науки и екология в РИО - Сливен.

Празникът протече под формата на състезание между отборите "Нютон" и "Питагор". Те участваха в 3 кръга. В първия "Без лист и химикал" участниците трябваше да отговорят на 6 въпроса от математиката и 9 от природните науки. Във втория кръг "Фолклорни задачи" учениците показаха своята съобразителност, а третия кръг провокира тяхната наблюдателност.

Между кръговете имаше и забавно междучасие, което включваше интересни задачи за публиката, както и серия от експерименти. По забавен начин децата от VІІ клас представиха явлението наелектризиране на телата.

След състезанието учениците се потопиха в чудния и вълшебен свят на една неподражаема вселена от причудливи места, необикновени герои и невероятни събития с помощта на математическата приказка "Хубост Ненагледна", в която милост за грешен отговор нямаше.

Преди края на празника беше представен и един любопитен факт за валутата, използвана в много европейски страни - еврото.

В края на събитието г-жа Диана Кънева - директор на училището, връчи грамоти и награди на участниците.

Още снимки от новината

Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Снимка 7
Снимка 8
Снимка 9
Снимка 10
Снимка 11
Снимка 12
Снимка 13
Снимка 14
Снимка 15
Снимка 16
Снимка 17
Снимка 18
Снимка 19
Снимка 20
Снимка 21
Снимка 22
Снимка 23
Снимка 24

 

 
 

Copyright © 2008-2024 СУ "ЙОРДАН ЙОВКОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев