ИНОВАЦИИ В ОБУЧЕНИЕТО НА СТУДЕНТИ И УЧЕНИЦИ

Снимка 1
17.04.2019 / 12:40

Студенти - 4 курс от специалност "Автоматика и информационни технологии" при Инженерно-педагогически факултет - Сливен на ТУ - София бяха на посещение в нашето училище. Освен инженерна специалност те изучават и втора специалност - "Професионална педагогика", което беше и целта на посещението - практически да се запознаят с иновативни технологии в педагогиката.

Студентите посетиха урок по математика в І клас. Г-жа Данева демонстрира пред тях ресурсите, които се предлагат в електронните учебници на издателство „Просвета“, а учениците показаха своите умения да работят с интерактивната дъска. След това г-н Веснаков демонстрира на студентите възможностите, които предлага образователната платформа „Mozabook“.

Разгледана бе и новоизградената безжична интернет мрежа в училището. Тук нашите гости се запознаха по – подробно с оборудването, чрез което е реализирана тя.

Студентите се запознаха и с още един иновативен продукт – Labdisk. Това е устройство, с чиято помощ могат да се правят едновременно множество измервания, като температура, атмосферно налягане, влажност на въздуха, осветеност и други, като след това се визуализират графично на екрана на компютъра.

Още снимки от новината

Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Снимка 7
Снимка 8
Снимка 9
Снимка 10
Снимка 11

 

 
 

Copyright © 2008-2024 СУ "ЙОРДАН ЙОВКОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев