УСПЕШНО ЗАВЪРШИ ОБУЧЕНИЕТО „ПЪРВИ СТЪПКИ В ПРОГРАМИРАНЕТО С РОБОТА ФИНЧ”

Снимка 1
29.05.2019 / 16:55

На 29 май 2019 г. завърши успешно обучението „Първи стъпки в програмирането с робота Финч”, в което се включиха 13 ученици от4 клас на СУ „Йордан Йовков”. Обучението се реализира с помощта на Регионална библиотека „Сава Доброплодни”, а обучител бе д-р инж. Димитър Василев от Инженерно-педагогически факултет на ТУ-София. Г-жа Росица Петрова – директор на Регионална библиотека „Сава Доброплодни” връчи на всеки ученик свидетелство за успешно завършено обучение, подаръци и едногодишна читателска карта за детския отдел на библиотеката.

Десетте роботчета Финч, използвани в обучението, са предоставени на Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ по проект „GENERATION CODE”, финансиран по грант SBU80018GR0042 от Посолството на САЩ и представляват нов тип роботи за компютърно моделиране и информатика, предназначени да подпомагат овладяването на различни езици за програмиране от детска аудитория.

В учебната програма намериха място темите: Програмиране на движенията; Управление на светодиодните светлини; Рисуване с Финч; Програмиране на танци и ритми; Управление на сензорите на робота; Движение в лабиринт и преодоляване на препятствия.

Младите програмисти от СУ „Йордан Йовков” усвоиха с лекота програмната реализация на управлението на робота Финч, заниманията предизвикаха интереса и разпалиха ентусиазма на децата, което ще ги мотивира да се насочат към компютърните науки, с възможност за бъдещо професионално развитие.

Още снимки от новината

Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Снимка 7
Снимка 8
Снимка 9
Снимка 10

 

 
 

Copyright © 2008-2024 СУ "ЙОРДАН ЙОВКОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев