ОБМЕН НА ОПИТ И ЗНАНИЯ В ИНОВАТИВНОТО ОБРАЗОВАНИЕ

Снимка 1
03.12.2019 / 22:24

От 27 до 29 ноември 2019 г. в ОУ "Васил Левски" - Бургас продължи обменът на добри практики чрез реализиране на дейности по Национална програма "Иновации в действие" на Министреството на образованието и науката.

Участници в срещата бяхме учители от СУ "Й. Йовков" - Сливен, ОУ "В. Левски" - Бургас и СУ "П. К. Яворов" - Кърджали.

Наблюдавахме открити уроци във факултативни учебни часове по предприемачество на тема "Рецепти за успех" във втори клас, както и бинарни уроци в иновативни паралелки 3 и 5 клас на тема "Изграждане на ферма - бизнес модел" и 2 и 4 клас на тема "Здраве от природата".

Третокласниците демонстрираха умения при създаването на бизнес модел на ферма, а учениците от пети клас чрез химични опити ги съветваха къде е удачно да изградят фермата си.

Второкласници и четвъртокласници засадиха цветя в саксии и показаха знания за отглеждането и размножаването на цветята и билките.

След това се проведе работна среща между екипите на трите училища. Осъществи се обмен на опит и знания в иновативното образование. Споделихме своите наблюдения, че позитивната учебната среда и обновената материално – техническа база, в комбинация с професионализма на учителите и функционалните упражнения такива, каквито са действително, мотивират учениците, като ги подготвят за живота.

Още снимки от новината

Снимка 2
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 5
Снимка 6
Снимка 8
Снимка 9
Снимка 10
Снимка 11
Снимка 13
Снимка 14
Снимка 15
Снимка 16
Снимка 17
Снимка 18
Снимка 19
Снимка 20
Снимка 21
Снимка 22
Снимка 23
Снимка 24
Снимка 25

 

 
 

Copyright © 2008-2024 СУ "ЙОРДАН ЙОВКОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев