УРОК ПО ТОЛЕРАНТНОСТ, СЪПРИЧАСТНОСТ И ПРИЯТЕЛСТВО

Снимка 1
19.03.2021 / 12:21

По повод на Международния ден на хората със синдром на Даун – 21 март, днес 19.03.2021 г. в СУ „Йордан Йовков” с активното участие на учениците от 1а клас и подкрепата на класния им ръководител Мария Монева, членовете на Екипа за подкрепа на личностното развитие в училището – ресурсен учител Мария Вълева, логопед Галя Иванова, психолог Марин Пандохов, се проведе един по-специален час - урок по толерантност и съпричастност, урок за приятелството и уважението между децата. В подготовката на материалите за онагледяване на урока се включиха и учениците от група за целодневна организация на учебния ден под ръководството на г-жа Събина Кутрова.

По време на заниманието с помощта на изнесената пред тях презентация, учениците придобиха знания съобразно възрастта им за Синдром на Даун, спецификите и възможностите, които отличават децата с това състояние и умения да идентифицират качества и силни страни сред своите съученици.

Учениците проявиха творчество и инициатива при оцветяването на цветните чорапи – символ на децата със синдром на Даун.

Урокът се превърна в истински празник на детските усмивки и настроение, празник на приятелството и толерантността между децата.

Още снимки от новината

Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Снимка 7
Снимка 8
Снимка 9
Снимка 10

 

 
 

Copyright © 2008-2024 СУ "ЙОРДАН ЙОВКОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев