ОБМЕН НА ДОБРИ ПРАКТИКИ ПО НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА „ИНОВАЦИИ В ДЕЙСТВИЕ“

Снимка 1
01.06.2021 / 12:37

С Решение на Министерски съвет № 472/09.07.2018 г. СУ „Йордан Йовков“ – Сливен е включено в Списъка на иновативните училища в Република България за периода 2018 – 2022 г. Разработени са по нов начин учебно съдържание, учебни програми и учебни планове в областта на информационните и комуникационните технологии. Всички 120 ученици от начален етап изучават предмета „Визуално програмиране“ чрез иновативна обучителна платформа. В гимназиален етап се обучават ученици в профилирана паралелка „Софтуерни и хардуерни науки“ с разширено изучаване на английски език.

Министерство на образованието и науката създава условия и подкрепа за творчески работещите училища и учители за реализиране на дейности, утвърждаващи статута им на „иновативни училища“ чрез реализиране на Национална програма „Иновации в действие“. В тази връзка от 1 до 4 юни 2021 г. Средно училище „Йордан Йовков“ – Сливен с подкрепата на РУО - Сливен ще бъде домакин на партньорска среща за обмен на нововъведения и иновации по отношение на организацията и съдържанието на обучението.

За първи път в област Сливен се организира кръгла маса на тема: „Иновации – образователни процеси- модерност“, на която ученици и учители ще споделят опита си по създаване и прилагане на иновации във всички сфери на училищния живот.

Форумът има за цел:

- да съдейства за утвърждаване ролята на иновативните училища и изграждането на мрежа от образователни институции за мултиплициране и партньорство;

- да популяризира добрия педагогически опит и успехите на педагогическите специалисти, провокиращи креативното мислене и активното включване на учениците в иновативните процеси;

- конструктивно и диалогично да обсъди проблемите и бъдещите приоритети в процеса на целенасочено и планирано подобряване качеството на образование, чрез въведените иновативни елементи.

Форми на участие: презентации, филми, доклади, работни листи и други.

Кръглата маса се организира в две тематични направления за представяне на добри практики:

„Иновативните образователни процеси“;

„Иновациите – път към модерното училище“.

Участие във форума са потвърдили 11 училища от област Сливен и 3 училища от страната.

В работата на форума ще се включат държавен експерт от МОН и заместник-министъра на образованието и науката Мария Гайдарова.

Кръглата маса ще се проведе на 3 юни 2021 г. от 10 до 16 ч. в хотелски комплекс „Национал Палас“ – Сливен.

СУ „Йордан Йовков” се гордее с възпитаниците си от различни поколения, реализирали се в областта на науката, изкуството, спорта и с учители, отличени за своята работа от МОН, община Сливен и други институции.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 СУ "ЙОРДАН ЙОВКОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев