ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ ДЕЙНОСТИ ПО НП "ИНОВАЦИИ В ДЕЙСТВИЕ"

Снимка 1
28.06.2021 / 14:50

От 22 до 24 юни 2021 г. СУ "Йордан Йовков" - Сливен продължи своето участие в заключителните дейности по НП "Иновации в действие", модул 1 "Мобилност за популяризиране на добри иновации между училищата", като патрньор на СУ "Йордан Йовков" - Тутракан.

Участие взеха представители на СУ "Йордан Йовков" - Сливен: Невелина Кикьова - заместник-директор, Димитър Желев - учител по информатика и информационни технологии, Мария Кавръкова - старши учител по природни науки и информационни технологии, Стоян Димитров - старши учител по английски език и ученици от 10.клас, както и представители на ОУ "Христо Ботев" - с. Асеневци, неиновативно училище, партньор на СУ "Йордан Йовков" - Тутракан.

На 22 юни заедно с колегите на ОУ "Христо Ботев" - с. Асеневци и нашите домакини посетихме природен резерват "Сребърна". А на 23 юни бе официалното откриване на дейностите в СУ "Йордан Йовков" - Тутракан от Анка Атанасова - директор на училището.

На откриването присъстваха още Габриела Миткова - Началник на РУО - Силистра, Димитър Асенов - директор на НЦПКС - Банкя и Дарина Иванова - заместник-кмет на община Тутракан.

Невелина Кикьова - заместник-директор на СУ "Йордан Йовков" - Сливен представи иновативните дейности на училището, като запозна присъстващите с иновативните учебни предмети в начален етап "Въведение във визуалното програмиране" и "Визуално програмиране" и иновациите по отношение на организацията и съдържанието на обучението.

Александър Александров - директор на ОУ "Христо Ботев" - с. Асеневци също представи своето училище и неговото развитие.

По време на мобилността имахме възможност да наблюдаваме открит урок по информационни технологии с учениците от 8.клас от група "Уеб програмиране" с ръководител Нели Манчева.

На 24 юни второкласници и петокласници демонстрираха своите умения по дигитална математика и дигитален дизайн.

Реализираните дейности по НП "Иновации в действие" утвърди ролята на иновативните училища и изграждането на мрежа от образователни институции за мултиплициране и партньорство и популяризира добрия педагогически опит и успехите на педагогическите специалисти, провокиращи креативното мислене и активното включване на учениците в иновативните процеси, което бе основната цел на тази среща.

Всички присъстващи бяха удовлетворени от ползотворната работа и споделените иновации, които правят образователния процес по – привлекателен и атрактивен за учениците.

Още снимки от новината

Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Снимка 7
Снимка 8
Снимка 9
Снимка 10
Снимка 11
Снимка 12
Снимка 13
Снимка 14
Снимка 15
Снимка 16
Снимка 17

 

 
 

Copyright © 2008-2024 СУ "ЙОРДАН ЙОВКОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев