ИНОВАЦИИ В ДЕЙСТВИЕ - ПРЕЗ ПОГЛЕДА НА ЕДИН УЧЕНИК

Снимка 1
30.06.2021 / 13:57

Ученик съм в иновативно СУ "Йордан Йовков" - Сливен.

По Национална програма "Иновации в действие" аз и мои съученици бяхме поканени да гостуваме в училище "Йордан Йовков" - Тутракан.

Целта на посещението ни беше да се запознаем с дейността на ученици и учители в областта на компютърните технологии.

Нашите домакини показаха гостоприемство и сърдечност. Това помогна за бързото ни опознаване с тях и планирането на нови срещи в бъдеще. Настаниха ни в хотел с вкусна храна и красива гледка към река Дунав.

Така започна нашето приключение!

През първия ден ни заведоха в резервата "Сребърна", където научихме как гнездят къдроглавите пеликани. След това направихме кратка разходка в град Силистра.

На втория ден от нашия престой учители и ученици от училище "Йордан Йовков" - Тутракан ни показаха открити уроци и презентации по WEB програмиране, така обменихме добри практики и разширихме нашата креативност в сферата на програмирането.

След това ни запознаха с дигиталната математика и графичния дизайн при по-малките ученици в тяхното училище.

Посетихме и етнографския комплекс в Тутракан, където чрез музейни сбирки и кратко филмче разбрахме много за културата и историята на този красив български град.

Дните на престоя ни минаха бързо и неусетно. Спечелихме нови приятели и се потопихме в атмосферата на техния училищен живот, изпълнен с предизвикателства.

След гостуването ни повярвахме, че трябва да развиваме технологиите за по-доброто бъдеще на човечеството.

 

Хамза Дедов, 10.клас

 
 

Copyright © 2008-2024 СУ "ЙОРДАН ЙОВКОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев