ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ, ЧИЯТО ДУХОВНОСТ Е ЧАСТ ОТ ТРАДИЦИИТЕ И НАСТОЯЩЕТО НА СУ „ЙОРДАН ЙОВКОВ“

09.11.2021 / 08:20

Необикновени, неповторими и незабравими са 41 учебни години за всеки, прекрачил прага на СУ „Йордан Йовков“. Но има нещо, което обединява усилията и успехите на всички негови възпитаници и учители. Тайната на пълноценно изминатият 41 – годишен път се крие в нашите четири максими:

Да се научим да знаем!

Да се научим да правим!

Да се научим да живеем заедно!

Да се научим да бъдем!

Според мярата за живот на образователните институции всяка годишнина означава история, опит, традиции.

Изпълнени с високо самочувствие, днес, ние заставаме пред гражданите на Сливен, защото нашите ученици получават не само знания. Успели сме да дадем на децата съзнанието за нашите корени, усещането, че те са част от нещо трайно и значимо – не само на Балканите, но и в Европа. Уверени сме, че у тях всеки ден вдъхваме сили и им даваме криле да почувстват, че могат да достигнат мечтите си.

Скъпи ученици,

Искам да ви пожелая здраве, воля, упоритост и успехи в учението. Учете за живота, а не просто за училището. Не спирайте! Стремете се пътят ви да бъде само напред и нагоре.

Уважаеми родители,

Обграждайте децата си с обич и грижа всекидневно. Училището започва от добрата и сигурна семейна среда и остава непълно без нея. Подкрепяйте своите деца както в успехите, така и в трудностите по пътя им на израстване и усъвършенстване. Личната ви родителска подкрепа и ангажираност са необходима и незаменима опора за българското училище.

Уважаеми колеги,

Вярвам, че у всеки от нас любовта към децата, желанието за себеотдаване и знания – получени и отдавани – обогатяват душите ни, изпълват сърцата ни, усмихват лицата ни.

Желая Ви все така дръзновено да работите и пазите моралните устои на учителската професия, традициите и авторитета на училище „Йордан Йовков“

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

 
 

Copyright © 2008-2024 СУ "ЙОРДАН ЙОВКОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев