"УЧИЛИЩАТА С ИНОВАЦИИ ЗА БЪДЕЩЕТО"

Снимка 1
24.10.2022 / 14:13

На 21.10.2022 г. в НДК - София се проведе Национален форум "Училищата с иновации за бъдещето", организиран от Министерството на образованието и науката.

Сред главните акценти на форума бяха учителите, чийто стремеж към новаторство гради новите основи на бъдещето чрез креативност и дигитализация.

На официалната церемония бяха отличени иновативни учители от цялата страна. Сред тях бе и инж. Димитър Желев - учител по информатика и информационни технологии в СУ "Йордан Йовков" - Сливен. Той бе отличен за принос в развитието на съвременното образование с плакет и грамота, връчени от г-жа Мария Гайдарова - заместник-министър на образованието и науката.

СУ "Йордан Йовков" - Сливен е със статут на иновативно училище от 2018 година в областта на дигиталните технологии. Въведени са два нови предмета с нови учебни планове. За учениците от първи и втори клас "Въведение във визуалното програмиране" и за учениците от трети и четвърти клас "Визуално програмиране". В тях се прилага интерактивна и адаптивна обучителна система, проектен подход и "обучение чрез правене".

Креативен в мисленето си, г-н Димитър Желев успява да ангажира вниманието на своите ученици с актуални теми, свързани със съвременните дигитални технологии, провокирайки тяхното въображение и бързина.

Така под формата на игра децата научават много за света на компютърните технологии.

Неговата цел е да превърне учениците от само консуматори на технологии до нейни създатели.

Още снимки от новината

Снимка 2
Снимка 4
Снимка 3
Снимка 5
Снимка 6
Снимка 7
Снимка 8

 

 
 

Copyright © 2008-2024 СУ "ЙОРДАН ЙОВКОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев