ОТКРИВАНЕ НА НОВА ИГРОТЕКА

Снимка 1
08.12.2022 / 16:21

Днес, 08.12.2022 г. в СУ „Йордан Йовков“ – Сливен се състоя откриването на новоизградената училищна игротека, финансирана по Национална програма на Министерството на образованието и науката „Осигуряване на съвременна, сигурна и достъпна образователна среда“, Модул 2 „Подкрепа на целодневното обучение на учениците”. Тази национална програма осигурява условия за равен достъп до предучилищно и училищно образование и повишава качеството на образователния процес, както и компетентностите и уменията на децата и учениците.

Гости на събитието бяха:

Пенка Иванова – директор на Дирекция „Учебници и училищна документация“, Радостина Рачева, Геновева Пелова и Георги Динев – експерти от МОН;

Д-р Кристияна Станкова – Началник на РУО – Сливен и Веселина Бонева – старши експерт в РУО – Сливен;

Живка Дженкова и Ивелина Илиева – старши експерти от дирекция „Образование, култура и връзки с обществеността“ на Община Сливен.

Чрез нов интериорен дизайн се промени една класна стая и се оформи зона, позволяваща заниманията по интереси и други дейности от целодневната организация на учебния ден да стимулира креативността и проектно – базираното обучение.

Богатият набор от материали и консумативи създава условия за формиране на творческо мислене, намиране на нестандартни решения и стремеж към успеха у нашите ученици.

Образците на българското и световното литературно творчество за деца и множеството енциклопедии провокират интереса към различни области от учебното съдържание.

Дидактичните игри със занимателни елементи и интерактивните методи създават допълнителна емоционална атмосфера, насърчават потребностите от изяви, разгръщат интересите, мислите и въображението на възпитаниците ни.

Изграждането и функционирането на игротеката предоставя на ученици и учители активно взаимодействие и допълнителни възможности за прилагане и развитие на компетентности, фокусирани върху повишаване качеството на училищното образование.

Поздравителен адрес от кмета на Община Сливен по случай новата придобивка получиха ученици и учители от СУ „Йордан Йовков“ – Сливен.

Още снимки от новината

Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Снимка 7
Снимка 8
Снимка 9
Снимка 10
Снимка 11
Снимка 12
Снимка 13
Снимка 14
Снимка 15
Снимка 16
Снимка 17
Снимка 18
Снимка 19
Снимка 20
Снимка 21
Снимка 22
Снимка 23
Снимка 24
Снимка 25

 

 
 

Copyright © 2008-2024 СУ "ЙОРДАН ЙОВКОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев