СЛЪНЧЕВИТЕ ДЕЦА

Снимка 1
22.03.2023 / 12:59

На 21 март, по повод Международния ден на хората със Синдром на Даун в СУ „Йордан Йовков“ се проведоха мероприятия за отбелязване на събитието. Едно от тях бе посветено на подобряване квалификацията и уменията на педагогическия състав и членовете на Екипа за подкрепа на личностното развитие при работата с деца със Синдром на Даун.

Госпожа Анна Гочева – родител на наш ученик, изнесе презентация за използването на метода „Нумикон“ в процеса на формиране на математическите представи при децата със Синдром на Даун. Тя демонстрира пред присъстващите начина на използването му в обучението и в игрови ситуации. Изнесената презентация беше приета с интерес и одобрение от присъстващите учители и педагогически специалисти, това пролича и в хода на нейното обсъждане.

Мероприятието е пример за системната и последователна работа на училищния екип с децата със СОП, с техните родители и общите ни усилия за подобряване на техните умения в образователния процес. В събитието активно участваха и представители на Регионалния център за подкрепа процеса на приобщаващото образование и неговият директор г-жа Юлия Стефанова.

Още снимки от новината

Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Снимка 7

 

 
 

Copyright © 2008-2023 СУ "ЙОРДАН ЙОВКОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев