"ВАКАНЦИЯ, ЗДРАВЕЙ! ДА ИГРАЕМ БЕЗОПАСНО!"

Снимка 1
14.06.2024 / 14:16

На 13.06.2024 г., ученици от 5. клас взеха участие в състезание под мотото „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“, организирано от ОД МВР – Сливен и МКБППМН при община Сливен.

В представителния отбор на СУ „Йордан Йовков“, участие взеха учениците от:

5а. клас

Александър Русев

Димитър Иванов

Добромир Пехливанов

 

5б. клас

Мартин Радев

 

Състезанието се преведе в 4 етапа, в които отборите решаваха листовки, подреждаха пъзели на основни пътни знаци, решаваха кръстословица и на финалният етап се надпреварваха с велосипеди.

Отборът ни се класира на 8-мо място, но това не му попречи да се забавлява и до последно да запази спортния си дух. Освен това научи основни правила, които трябва да следва и спазва, както за собствена безопасност, така и за сигурността на останалите участници в движението и игрите. Всички се забавляваха, останаха удовлетворени както от преживяванията и емоциите, така и от постигнатите резултати.

Изключително силно впечатление направиха служителите от групата за „Специални операции“, които демонстрираха задържането на нарушител. След това всички желаещи влязоха за малко в техните „обувки“, като им позволиха да се докоснат и да пробват специалното им защитно и предпазно облекло – каски, щитове, специалното оръжие, от което изстрелват мрежата, за да обезвредят нарушителите, белезниците и служебното им въоръжение.

Полицаите позволиха на присъстващите да седнат в патрулния автомобил и мотоциклета, с които ежедневно осигуряват нашето спокойствие и сигурност.

В знак на благодарност за участие в надпреварата, организаторите почерпиха всички присъстващи с вкусна торта.

 

Още снимки от новината

Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Снимка 7
Снимка 8
Снимка 9
Снимка 10
Снимка 11
Снимка 12
Снимка 13
Снимка 14
Снимка 15
Снимка 16
Снимка 17
Снимка 18
Снимка 19
Снимка 20
Снимка 21
Снимка 22
Снимка 23
Снимка 24

 

 
 

Copyright © 2008-2024 СУ "ЙОРДАН ЙОВКОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев