„НАРИСУВАЙ ПЕСЕН“

Снимка 1
17.10.2024 / 16:10

На 17 октомври 2024 г. в СУ "Йордан Йовков" се проведе поредното събитие по инициативата „Нарисувай песен“, организирана от Младежки дом - Сливен под ръководството на Борис Беленски. В него взеха участие учениците от 3.а и 3.б клас, които имаха възможността да съчетаят музиката и изобразителното изкуство по нов и интерактивен начин.

Учениците от 3.а клас рисуваха по вдъхновението, което им даде песента „Непознати улици“ на популярната група Мери бойс бенд. Те успяха да пресъздадат музикалните настроения и емоции чрез цветове и форми, които изобразиха върху хартията.

Учениците от 3.б клас, от своя страна, се вдъхновиха от песента „Цвете от луната“ на известната рок група БТР. Техните рисунки отразиха космическите и фантастични образи, които песента предизвика в тяхното въображение.

Събитието отново показа как чрез метода „Нарисувай песен“ се насърчава творческото мислене, развива се асоциативното възприятие и учениците се запознават с нови музикални стилове, докато се изразяват по визуално-интерактивен начин.

Още снимки от новината

Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Снимка 7

 

 
 

Copyright © 2008-2024 СУ "ЙОРДАН ЙОВКОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев