МАГИЯТА НА QR КОДА

Снимка 1
25.10.2024 / 15:40

В рамките на Европейската седмица на програмирането ученици от 7. клас в нашето училище взеха участие в иновативен проект, съчетаващ програмиране и 3D технологии.

Под ръководството на инж. Димитър Желев, инж. Виктор Диндев и Антон Веснаков – ръководител направление „ИКТ“, учениците създадоха код на Python, генериращ персонализирани QR кодове, които съдържат техните собствени имена. Тези QR кодове първо бяха визуализирани като 2D изображения, след което, използвайки платформата Tinkercad, бяха превърнати в 3D модели.

С помощта на училищния 3D принтер, младите програмисти успяха да отпечатат релефни QR кодове, които могат да бъдат сканирани, и създадоха свои уникални сувенири. Всеки от тях получи готовия си QR код, който взе за себе си като спомен от събитието.

Тази инициатива даде възможност на учениците да приложат на практика знанията си по програмиране и технологии, като същевременно разви и уменията им за проектиране и работа с нови инструменти.

Официален гост на събитието беше инж. Ива Тарагошева – старши експерт по професионално образование и обучение в РУО - Сливен, която поздрави учениците и техните ръководители за усилията и ентусиазма в областта на дигиталните технологии.

Още снимки от новината

Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Снимка 7
Снимка 8
Снимка 9
Снимка 10
Снимка 11
Снимка 12
Снимка 13
Снимка 14

 

 
 

Copyright © 2008-2024 СУ "ЙОРДАН ЙОВКОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев