Проект "Джуниър Ачийвмънт"

СОУ "Йордан Йовков"- Сливен работи по предприемаческите програми на Джуниър Ачийвмънт, България


"Джуниър Ачийвмънт" е най-старата и най-бързо развиваща се фондация в света , която е изградена и се развива на основата на партньорство между бизнеса и образованието. Създадена в САЩ през 1919 г.,сега има над 156 офиса на територията на страната. В България е създадена през 1997 г. Обучени са над 11000 ученици.

Програмите на "Джуниър Ачийвмънт" помагат на учениците да осмислят своите лични умения, интереси и ценности, да разберат икономическите ползи от образованието, да изследват възможностите за професионална реализация, да придобият умения за търсене на работа и да приложат на практика личен и бизнес финансов мениджмънт.

В СОУ "Й. Йовков" специализираните паралелки след 8 клас ,с профил "Технологичен - предприемачество и бизнес" работят по програмите на "Джуниър Ачийвмънт". Под ръководството на В. Лозева, младите хора се образоват в ценностите на свободната инициатива, за да разберат същността на бизнеса и икономиката, и развивайки лични морални и лидерски качества, да се превърнат в бъдещия елит на България.

Програмите на "Джуниър Ачийвмънт" за начален и прогимназиален етап въвеждат учениците в основните принципи на икономическите системи и ролята на бизнеса в тези системи.


Предприемачите не се раждат, те се създават!

  • Учене чрез практика
  • Учене през целия живот
  • Взаимодействие между бизнеса и образованието

Клуб "Ние"-2 а клас, с ръководител М. Грунова

Програмата "Ние" запознава учениците с икономическата роля на отделния човек. Програмата "Нашето семейство" разглежда ролята на семействата в местната икономика. Чрез разнообразни практически дейности по тези програми на "Джуниър Ачийвмънт" децата разбират по-добре връзката между това, което изучават в училище и успешното си бъдещо участие в стопанския живот на страната.


"Европа и аз" - 5 клас, с ръководител А. Енчева

Тази извънкласна форма по програмите на фондация "Джуниър Ачийвмънт",България предоставя на децата практически знания по отношение на природните, човешките и капиталовите ресурси в Европа , които се използуват от бизнеса за производство на продукти и услуги.


"Това е моят бизнес"- 6 клас, с ръководител Д. Ганчева

Този клуб по програмите на Джуниър Ачийвмънт ,насърчава критическото мислене и развиването на предприемачески умения у учениците.Тази програма използва практически подход, за да помогне на младите хора да разберат какво е да си истински предприемач и да осъзнаят своя потенциал. Да осъзнаят , че предприемачите не се раждат, а се създават !


За новини от проекта щракнете тук 

Copyright © 2008-2024 СУ "ЙОРДАН ЙОВКОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев