УРОК ПО ТОЛЕРАНТНОСТ И СЪПРИЧАСТНОСТ

Снимка 1
20.03.2019 / 15:42

На 21 март се отбелязва Международния ден на хората със Синдром на Даун. За първи път този ден е отбелязан по време на VI световен симпозиум по инициатива на Европейската и Международна асоциации с цел превенция и помощ на хората със синдрома на Даун, който се провежда в Палма де Майорка през 2006 година. От 2012 г. Организацията на обединените нации официално подкрепя инициативата, а Международната асоциация на хората със Синдром на Даун стимулира своите членове по целия свят да провеждат свои собствени инициативи и събития, с които да привличат внимание и да разясняват какво представлява синдрома, какво означава той за хората, които са засегнати от него и как те играят важна роля в нашия живот и общества. Деца със синдрома на Даун учат и в училища на територията на гр. Сливен.

За отбелязване на този ден, СУ „Йордан Йовков” – Сливен с подкрепата на Местната комисия за борба срещу противообществени прояви на малолетните и непълнолетните организират урок за толерантност и съпричастност с децата със синдром на Даун от гр. Сливен.

Урокът ще се проведе на 21.03.2019 г. от 09.30 часа в СУ „Йордан Йовков”.

За участие в урока са отправени покани към областна администрация – Сливен, община Сливен, РУО – Сливен, Сдружение на родителите на деца със синдром на Даун и др.

Приятелството и уважението между нас ще стимулираме чрез малка арт работилница, песни и стихове, подвижни игри и отправяне на послание чрез уъркшоп слънчеви балони.

 
 

Copyright © 2008-2024 СУ "ЙОРДАН ЙОВКОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев