СЛЪНЧЕВИТЕ ДЕЦА НА СЛИВЕН

Снимка 1
21.03.2019 / 13:25

По повод на Международния ден на хората със синдром на Даун – 21 март в СУ „Йордан Йовков” с подкрепата на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни се проведе едни по-специален урок, урок по толерантност и съпричастност, урок за приятелството и уважението между децата. В него се включиха деца и ученици от детски ясли и градини, училища на територията на гр. Сливен и учениците от начален етап на обучение в СУ „Йордан Йовков”.

Гости и активни участници в урока бяха г-жа Илонка Толева –старши експерт по приобщаващо образование в РУО – Сливен, г-жа Лилия Радева – секретар на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в община Сливен, г-жа Юлия Стефанова – директор на Регионален център за подкрепа процеса на приобщаващо образование Сливен, г-жа Марияна Тенева – директор на ЦСОП – Сливен, г-жа Соня Ношкова от отдел „Култура и образование” в община Сливен, учители и педагогически специалисти от училища на територията на гр. Сливен, Сдружение на родителите на деца със синдром на Даун.

По време на урока бяха проведени арт работилница за оцветяване на цветни чорапи – символ на децата със синдром на Даун, музикално – поетична програма, подвижни игри и уъркшоп за отправяне на послание със слънчеви балони.

Всички деца и ученици, гости на събитието се включиха много активно и засвидетелстваха за пореден път своето внимание и уважение към децата със синдром на Даун и техните родители и показаха колко важно място заемат те в нашия живот. Урокът се превърна в истински празник на детските усмивки и настроение, празник на приятелството и толерантността между нас.

Още снимки от новината

Снимка 2
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Снимка 7
Снимка 8
Снимка 9
Снимка 10
Снимка 11
Снимка 12
Снимка 13
Снимка 14
Снимка 15
Снимка 16
Снимка 17
Снимка 18
Снимка 21
Снимка 19
Снимка 20
Снимка 22
Снимка 23
Снимка 21
Снимка 22

 

 
 

Copyright © 2008-2024 СУ "ЙОРДАН ЙОВКОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев