ИНОВАТИВНИТЕ РЕШЕНИЯ – СТЪПКА КЪМ УСПЕХА

Снимка 1
04.02.2021 / 16:00

Днес, 04.02.2021 г. в СУ “Йордан Йовков“ – Сливен се състоя откриването на новоизградения училищен STEM център „Млад изследовател“, финансиран по Национална програма на Министерството на образованието и науката „Изграждане на училищна STEM среда“. Тази национална програма е насочена към училища с иновативни практики и такива с потенциал за развитие на иновации в областта на природните науки, дигиталните технологии, инженерното мислене и математика.

Гости на събитието бяха: Милена Чолакова – Началник на РУО – Сливен, Димитър Назъров – старши експерт по математика в РУО – Сливен, представителни на фирма „Кейсием“.

Трансформацията на училищното пространство промени съществуващия кабинет по физика и астрономия и чрез нов интериорен дизайн се оформиха зони за активност, позволяващи различни режими за учене и творчество на учениците. Всички имат възможност да правят реални опити и да се обучават в интерактивна среда.

Технологичната среда е обезпечена с иновативни решения по природни науки: безжични научни лаборатории с компактни регистратори на данни; специализирани сетове с лабораторни пособия по биология, химия и физика; цифрови микроскопи; ученически таблети; интерактивен дисплей; софтуер за изследване и анализ на данните; мултидисциплинарни материали за провеждане на експерименти. Заедно със софтуера за анализ, регистраторите на данни осигуряват мултимедийно обучение по проекти. Компютърната лаборатория позволява на учители и ученици да онагледят учебния материал по природни науки и да разширят възможностите за реализация на проектно-базираното обучение.

Действащият STEM център стимулира креативността и професионалното израстване на учителите.

В първи етап на НП „Изграждане на училищна STEM среда“ проектът ни за изграждане на училищен STEM център „Млад изследовател“ бе одобрен и финансиран от МОН с 50 000 лв. и съфинансиран от училищната общност с 5004 лв.

Изграждането и функционирането на иновативната STEM среда предоставя на ученици и учители активно взаимодействие с различен тип технологии, характерни за 21 век, и фокусира дейностите върху практическото приложение на изучаваната теория.

Още снимки от новината

Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Снимка 7
Снимка 8
Снимка 9
Снимка 10
Снимка 11
Снимка 12
Снимка 13
Снимка 14

 

 
 

Copyright © 2008-2024 СУ "ЙОРДАН ЙОВКОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев