Международна среща в Областната управа

06.03.2012 / 15:57

Работата по международни проекти в областта на образованието е много по-благодатна, ако съдейства за изграждане на добродетели у децата. Включването в дейности, провокиращи да се вземат решения за ситуации, с които се сблъскват в реалния живот, учи децата да различават правилното от грешното. Да се замислят за последствията от своите действия. Да избират прояви на почтеност и уважение, благодарност и щедрост.

Тези са основните цели на проекта „Дъга от приятели” (секторна програма „Коменски”), по който работи педагогическият колектив на СОУ „Йордан Йовков” – гр. Сливен.

Гостуващите по този международен проект учители от 10 държави-

членки на Европейския съюз, бяха приети на 5 март т. г. от областния управител на Област Сливен, г-н Марин Кавръков.

Анджела Мендес, учител от Испания, разказа за целите на проекта, сподели за удовлетворението си от интерактивните педагогически практики, с които се е обогатил всеки от педагозите при гостуването в българския град Сливен.

Г-н Марин Кавръков говори за историята на България и нейната значимост за Европа. Изказа огромното си задоволство от съществуването на такива проекти, които помагат за сближаването на жителите на нашия континент въз основа на общочовешките ценности.

 
 

Copyright © 2008-2024 СУ "ЙОРДАН ЙОВКОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев