Spelling Bee в СОУ „Й. Йовков”

30.03.2012 / 11:18

Мирела Николова от 5а клас се класира на първо място в училищното състезание Spelling Bee, което се проведе на 28 март. В надпреварата участваха 15 деца, които се състезаваха в 6 кръга.Думата „fame” (слава) донесе победата на Мирела. Нашето училище участва за първи път във второто национално състезание по правопис на английски език - Bulgarian National English Spelling Bee. Целта на състезанието е да се повиши знанието, да се запали любовта на учениците към английския език, като се учи по забавен и нетрадиционен начин.

Състезанието се организира от Център за приобщаващо образование и Корпус на мира в България, с подкрепата на фондация „Америка за България”, и под патронажа на Министерството на образованието, младежта и науката и Американското посолство.

Spelling Bee e традиционно американско състезание, в което състезателите произнасят буква по буква различни думи на английски език.

Координатор на състезанието бе г-жа Нина Илиева, която работи неотлъчно в екип с г-н Стоян Димитров, който журира състезанието. И двамата са преподаватели по английски език в нашето училище.

Още снимки от новината

 

 
 

Copyright © 2008-2024 СУ "ЙОРДАН ЙОВКОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев