Различният час по литература

13.11.2012 / 15:20

Вече се превърна в традиция провеждането на кръгла маса на тема „Различният час по литература”в празничната седмица на Средно общообразователно училище „Йордан Йовков” – Сливен.

 

На 8 ноември, ден преди 132 - годишнината от рождението на писателя - хуманист Йордан Йовков, учители литератори от област Сливен споделиха опит при прилагането на иновационни методи за провокиране на учениковото мислене в това електронно време.

 

„Различният час по литература” бе темата на презентацията на г-жа Петя Григорова. Тя сподели как прилага някои интерактивни методи: мозъчна атака, дебати, ролеви игри, драматизация, рецитация, въвеждане на музика в оная светая светих, наречена Час по изкуство на словото.

 

С филма „Незабравими дни в Москва”,представен от г-жа Валентина Димитрова, ПГЕЕ „М. Кюри”, бе илюстрирано нейното гостуване - награда в руската столица, заедно с отлично представили се нейни ученици на литературни ученически конкурси по международен проект „Заедно в 21 век”.

 

Със своята дейност г-жа Галя Ангелова, ОУ „Св. Кирил и Методий”, се опитва да убеди учениците си ,че „Книгите са кораби на мисълта,странстващи по вълните на времето, носещи своя скъпоценен товар от поколение на поколение”(Ф. Бейкън). Нейната презентация „Да подадем ръка на книгите” илюстрира стъпките за формиране на интерес към литературните творби.

 

Г-жа Диана Кънева, директор на СОУ „Йордан Йовков”,награди изявилите се учители с грамоти за творческо присъствие на този литературен форум.

 

Съпричастието си към проблемите на обучението по литература проявиха учители от шест училища от област Сливен. Специални гости на кръглата маса на тема „Различният час по литература” бяха г-жа Надежда Тодорова, старши експерт по български език и литература в РИО – Сливен и г-жа Мария Петрова, старши експерт за квалификация на педагогически кадри в РИО – Сливен.

 

 

Петя Григорова

Още снимки от новината

 

 
 

Copyright © 2008-2024 СУ "ЙОРДАН ЙОВКОВ" - СЛИВЕН | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев